Alle må tenke sparing av strøm, også arbeidsgiverne. Både av hensyn til strømregningen men også for å sikre at det ikke blir rasjonering til vinteren.
Alle må tenke sparing av strøm, også arbeidsgiverne. Både av hensyn til strømregningen men også for å sikre at det ikke blir rasjonering til vinteren. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Er det greit å senke temperaturen på arbeidsplassen?

Romtemperaturen bør ikke under 19 grader sier Arbeidstilsynet.

Det er både greit og nødvendig å spare strøm, også på arbeidsplassen. Både av hensyn til strømregningen og av hensyn til å sikre at vi ikke kommer i en situasjon med behov for rasjonering. Mindre bruk av strøm, er også med på å holde strømprisene lavest mulig. Innetemperaturen bør imidlertid ikke under 19 grader. Dette mener Arbeidstilsynet, som i følge NTB også anbefaler ledelsen om å snakke med de ansatte før de setter temperaturen ned.

– Arbeidsmiljølova seier ikkje noko om temperaturgrenser, men Arbeidstilsynet anbefaler ikkje innetemperaturar under 19°C i arbeidslokale som kontor, skolar, barnehagar og andre arbeidsplassar der ein gjer lett fysisk arbeid, sier seksjonsleder Gunn Robstad Andersen i Arbeidstilsynet i følge meldingen fra NTB.